Dag! Zit neer, en maak het uzelf gemakkelijk: ik begin bij het begin. Stel je een heerlijk buffet voor, zo overvloedig en verzadigend dat louter een stilleven er recht aan doet. En stel je ook voor dat je alles niet opeet, maar aanvult! Teken er een zak nootjes bij! Pannekoeken! Wat het potlood schaft – een tekenbuffet met Ko de Kok was een workshop in Tent waarbij mensen stukken konden tekenen om die op een groot stillevend buffet te plakken. Hierbij stond ik in het midden als kok.

Hier ziet u mij in actie tijdens mijn tekenbuffet 'Wat het potlood schaft' In Museum Tent, 8 oktober 2017, Rotterdam.

Wat het potlood schaft, schaft de typemachine. Zo maakte ik een werk in opdracht voor een schrijver die daar vooralsnog zeer tevreden mee is; het werk heeft een prachtige plek boven de bank.

Naar buiten nu! Van een hoop gevonden pasfoto’s heb ik grote tekeningen gemaakt. Die hangen overal in Rotterdam, dus hou een oog of twee open. Je kunt het proces ook mooi volgen op facebook.

Soms als ik buiten ben doe ik ook performances. Zie hier bijvoorbeeld Pop de Dirigent, samen met Florian Borstlap.

En neem kleding; voor openingsperformance van toneelinstituut dégradé kleed ik de performers. Die pakken, als ze een beetje goed draagbaar zijn hè, kunnen nog voor de Parade gebruikt: daar zijn wij –Iris Bergman, Florian Borstlap, en Maarten Bel- een edelgeboren containerclub.

—

Nu staat de toekomst voor de deur, en wel, in de vorm van lijsten. Ik heb in samenwerking met Joost Adriaansens een aantal grote ansichtkaarten gemaakt, waarbij hij de teksten schreef en ik ze tekende. Die gaan we mooi inlijsten. Daarbij moet gezegd dat ik in onderhandeling ben met een galeriehouder, een stap in de goede richting.

Pak een bier en een koptelefoon, we geraken aan het einde van de nieuwsbrief. Toch zijn er nog een paar mooie uitsmijters. Ten eerste, de beffende hooligans. Muziek van Koen van Bommel, artwork van mij. Hier luisteren. Nieuw album binnenkort!

Een voorproefje van het artwork voor het nieuwe album.

Ten tweede, en als laatste, uw huid. En die van Theo Wesselo, een der mijn jeugdhelden. Zie hieronder zijn handen. Ik heb ze getatoeëerd (“says who” op knokkels, “in elk hart zit een asshole” op linkerhand). De shop is klaar voor gebruik, dus stroomt binnen! Ik zie u daar. Of elders.

Groet, Ko en Gabor Veltman, want hij heeft deze nieuwsbrief geschreven.